dijous

Prova d'accés als Cicles de Grau Superior

Diferents centres públics i privats preparen arreu per aquesta prova d'accés.
Per accedir als centres públics cal fer la preinscripció al juny i les classes comencen al setembre i s'allarguen fins el moment de la prova. Sempre us queda l'opció de trucar per si han quedat places lliures un cop començat el curs, malgrat que segurament no hi hauran.
El centres privats, per la seva banda, funcionen de manera diferent i depenent del centre trobareu una modalitat o una altra de curs.
També teniu l'opció de preparar-vos a distància, per la IOC, i aquí us deixo enllaç per si voleu saber-ne més sobre aquesta opció.


Quines matèries formen part de la prova i com s’estructura?
Les matèries de la prova d'accés al grau superior
& Part comuna: llengua catalana, llengua castellana, llengua estrangera (anglès, francès o alemany) i matemàtiques (o història per als cicles d'arts plàstiques i disseny i els ensenyaments esportius).
& Part específica: s'han de triar dues matèries d'una de les quatre opcions següents (l'opció depèn de l'Agrupació de famílies professionals, cicles formatius i matèries de referència):
          - opció A: dibuix tècnic, física i tecnologia industrial.
- opció B: biologia, ciències de la terra i el medi ambient, química i educació física (per al cicle animació d'activitats físiques i esportives, i és obligatòria).
- opció C: economia i organització d'empreses, geografia social i econòmica, psicologia i segona llengua estrangera.
- opció D: dibuix artístic, dibuix tècnic, imatge i volum (per als cicles d'arts plàstiques i disseny).


Voleu saber com són les proves?
Aquí trobareu models de prova de cadascuna de les matèries.